Nyúlhús paprikás mártásban és tojásos bundában

Nyúlhús paprikás mártásban és tojásos bundában

Hozzávalók: A mártásos nyúlhoz: főtt nyúlhús a levesből, 3 evőkanál folyós zsír, 1 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 5 dl nyúl húsleves. A bundás nyúlhoz: főtt nyúlhús a levesből, 4 tojás, a teáskanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 dl tej, 1 dl szódavíz, liszt. A sütéshez zsír.

A mártásos húshoz a húst kisebb darabokban lefejtjük a csontokról. A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, zsíron üvegesre pároljuk. Paprikával megszórjuk, kevés vízzel felengedjük. Beleforgatjuk a főtt hús darabkákat, megszórjuk liszttel, végül a levessel mártás sűrűségűre főzzük. Közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Friss kenyérrel kínáljuk.

A bundás húshoz a tojásokat kicsit felverjük, sóval, szódabikarbónával, tejjel, szódavízzel elkeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy palacsinta tésztánál sűrűbb anyagot kapjunk.

A levesben megfőtt, kicsit meghűlt húst lisztben átforgatjuk, majd a tojásos masszában is megfürdetjük. Bő, forró zsírban kisütjük. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.