Sárgaborsó állával

Sárgaborsó állával

Hozzávalók: 1 kg füstölt sertés álla (füle, farka is mehet hozzá), 50 dkg sárgaborsó, 2 vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika, só, őrölt feketebors. Rántás: 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál liszt.

A füstölt húst és a borsót előző este külön edénybe tesszük, hideg vízben áztatjuk. Másnap átmossuk, megkapargatjuk, és bő vízben feltesszük főzni.

Egy vöröshagymát felkockázunk.

Amikor megfőtt a hús, a levéből átszűrünk egy másik fazékba, és feltesszük benne a sárgaborsót is. Beledobunk egy egész vöröshagymát és egy kávéskanál őrölt borsot. Sűrűn kevergetve pépesre főzzük.

Amikor minden megpuhult, rántást készítünk. A zsírban lepirítjuk a lisztet, a hús főzőlevével felengedjük, és a főzeléket besűrítjük vele.

A vágott vöröshagymát egy fakanál zsíron üvegesre sütjük, egy teáskanálnyi őrölt paprikát keverünk bele, és tálalásig félretesszük.

A megfőtt húst kiszedjük, majd amikor kicsit hűlt, kisebb kockákra vágjuk, és külön tálba tesszük.

Étkezésnél mindenki ízlés szerint szedhet a főzelékhez húst, és párolt hagymát.