Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 4 tojás, 1 kávéskanál só, 4 evőkanál cukor, 4 nagy alma, 2,5 dkg élesztő. A tálaláshoz kajszibaracklekvár, porcukor.
Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tojásokat felütjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, az élesztős tejet, és liszttel alaposan, csomómentesre kikeverjük. Fakanállal dagasztjuk, sűrűbb legyen a szokásos palacsintatésztánál.
A megtisztított almákat tökgyalun belereszeljük. Összekeverjük, kevés tejjel még hígíthatunk rajta, majd fél órát kelni hagyjuk.
A szokásos módon, olajozott, forró palacsintasütőben kisütjük.
Tálalásnál lekvárt tehetünk a közepébe, feltekerjük, és porcukorral megszórjuk a tetejét.