Húslevesben főtt csirke kenyérmorzsában, krumpli derccel

Húslevesben főtt csirke kenyérmorzsában, krumpli derccel

Hozzávalók: 1 egész csirke nagyobb húsrészei a levesből, 9 nagy szelet száraz kenyér, 6 tojás, 70 dkg sertészsír, liszt, só. A derchez: 7 nagyobb krumpli, 1 nagy tv-paprika, 1 nagy fakanál sertészsír, só, őrölt bors.

A kész húslevesből kiszedjük a nagyobb húsokat, az aprólékot benne hagyjuk. Enyhén átsózzuk, ízlés szerint borsozzuk a csirkét. A kenyér belét kiszedjük, és elmorzsoljuk. A tojásokat felütjük, kevés sóval felverjük. A húsokat lisztben, tojásban és kenyérmorzsában megforgatjuk.

A zsírt nagyobb serpenyőben felolvasztjuk, és ebben, lassú tűzön sütjük a csirkét szép, aranyló barnára, mindkét oldalán.

A derchez a krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra, vagy vékony szeletekre vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, és felaprítjuk.

Egy lábasban zsírt olvasztunk, ebben lesütjük a paprikát, majd rápakoljuk a krumplit. Pár percig együtt sütjük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje az edény tartalmát. Megsózzuk, és fedő alatt forrásig főzzük. Utána levesszük a fedőt, és sűrűn kevergetve, fakanállal törögetve készre főzzük a dercet.

A dercet a rántott csirke mellé, köretként tálaljuk.

Ezzel a módszerrel egy ételből kettőt nyerhetünk.