Pannakuka

Pannakuka

Hozzávalók: 50 dkg liszt, fél liter tej, 3 evőkanál cukor, 2 tojás, 2,5 dkg élesztő, csipetnyi só, a sütéshez étolaj. Tálaláshoz: fahéjas porcukor, bármilyen lekvár.

A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel, akkor csipetnyi sót, két tojást, és lisztet keverünk hozzá. Teljesen simára kidolgozzuk.

Sűrű palacsintatésztát kapunk, amit 15 percig kelesztünk.

Egy serpenyőt kiolajozunk, ebbe evőkanálnyi adagokat helyezünk, és a pannakukákat mindkét oldalukon szép színesre sütjük.

Kiszedjük, lecsepegtetjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk, és teáskanálnyi lekvárt csepegtetünk minden darabra.

Ízlés szerint kakaósan, vagy más ízben is elkészíthető.