Királyi lakomás tál

Királyi lakomás tál

Pulykacomb és csülök hajtogatott tésztában: A húsokat sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve elősütjük. Leveles vajas tésztát vékonyra kinyújtunk, négyzeteket vágunk belőle, és ezekbe belecsomagoljuk az elősütött pulykacombokat, és csülök darabokat. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Töltött tüskepecsenye: Sertés szűzpecsenyét sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával fűszerezzük, közepükbe libamájat és házi sonka darabokat töltünk. Alufóliába tekerve megsütjük, és kihűtve szeleteljük.

Harcsa szalonnás káposztával: A megtisztított harcsát csipetnyi borssal, kaporral, sóval fűszerezzük. Egy hőálló tálba savanyú káposztát halmozunk, megszórjuk kockákra vágott füstölt szalonna, és sonka darabkákkal, tetejére tesszük a harcsát, és harminc perc alatt megsütjük.

Pisztráng hagymás káposztával: Sütőedényt kizsírozunk, aljába savanyú káposztát teszünk, lilahagymát vágunk rá. Tetejére megtisztított, sóval, borssal fűszerezett pisztrángot helyezünk. Sütőben készre sütjük.

Csirkecomb savanyú káposztával: A combokat kicsontozzuk, majoránnával, sóval, borssal, bazsalikommal, fokhagymával fűszerezzük, savanyú káposztával körberakjuk, kevés zsírt is teszünk alá, és sütőben megsütjük.