Töltött görhöny

Töltött görhöny

Hozzávalók: 2 kg krumpli, 1 nagy kanál liszt, só, teáskanálnyi őrölt feketebors, teáskanálnyi fokhagymapor, zsír (olaj) a sütéshez, 5 dl tejföl, 4 lilahagyma, csirke, vagy sertéspörkölt.

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, reszelőn lereszeljük. A levét kinyomjuk. Adunk hozzá lisztet, sót, őrölt borsot és fokhagymaport.

Felhevített palacsintasütőben, kevés zsiradékon négy-öt evőkanálnyi anyagot szétterítünk, és mindkét oldalán szép színesre sütünk.

A pörköltből három evőkanálnyit rápakolunk, félbehajtjuk, tetejét tejföllel megkenjük, és lilahagyma karikákat szórunk a tetejére.

Amennyiben még marad a masszából, kisebb darabokat is készíthetünk belőle. Régen általában így fogyasztották, vagy kizsírozott tepsiben sütötték pirosra.