Hozzávalók: 5 fej saláta, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál 10%-os ecet, só.
A megmosott salátaleveleket kisebbekre tépkedjük, csipetnyi sót szórunk rá, és összekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk, rátesszük.
A szalonnát kockákra, a kolbászt félkarikákra daraboljuk. A fazék aljában a szalonnát kisütjük, a pörcöket kiszedjük.
A tojásokat felverjük, belekeverjük a kolbászt és a szalonna zsírjában pépesre sütjük. Rápakoljuk a salátát, azzal is átforgatjuk, és felöntjük két liter vízzel.
Amikor megfőtt, a tejfölt apránként levessel átmelegítjük, úgy borítjuk bele.
Ízlés szerint ecettel savanyítjuk, ezzel összeforraljuk.
Tálalásnál szalonnapörcöt kínálunk hozzá.