Pásztor tarhonya

Pásztor tarhonya

Hozzávalók: 2 vöröshagyma, fél evőkanál sertészsír, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg füstölt kolbász, 30 dkg burgonya, 40 dkg házi tarhonya, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, 1,5 liter víz.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát és a kolbászt is felaprítjuk.

A zsírt felolvasztjuk, lesütjük benne a hagymát és a szalonnát.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk.

A megpárolódott hagymára fél deci vizet öntünk, rászórjuk az őrölt paprikát, majd további fél liter vízzel együtt hozzáadjuk a burgonyát.

Amikor felforrt, belekerülhet a kolbász, a tarhonya, és apránként annyi víz, amennyit a tarhonya felvesz.

Ízlés szerint fűszerezzük, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden puhára fő.