Tojásos nudli

Tojásos nudli

Hozzávalók: 60 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 1 vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, 4 tojás, só, őrölt feketebors.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni.

Ekkor sóval, csipetnyi őrölt borssal ízesítjük, hozzáadunk két evőkanál zsírt, egy egész tojást, és apránként belegyúrjuk a lisztet. Akkor jó, ha nem túl kemény, sodorható a tészta.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk.

Lisztezett terítőn, vagy deszkán először hosszú, vékony rudakat alakítunk a tésztából, ezeket feldaraboljuk, és egyenként a tenyerünk alsó részével megsodorjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágva egy serpenyőben, fakanálnyi zsíron megpirítjuk. A megmaradt három tojást csipetnyi sóval felverjük.

A nudlikat lobogó, forró vízben kifőzzük. Leszűrést követően azonnal a hagymás zsírba borítjuk, azzal pár percig sütjük. Utolsóként a tojást is rácsurgatjuk, majd amikor az is megszilárdult, már tálalhatjuk is a tojásos nudlinkat.

Savanyúsággal, vagy salátával önmagában is tartalmas eledel, de szaftosabb ételekhez köretként is megállja a helyét.