Hortobágyi pásztorhús

Hortobágyi pásztorhús

Hozzávalók: 50 dkg marhacomb, 15 dkg füstölt szalonna, 8 dkg zsír, 2 vöröshagyma, 40 dkg krumpli, 20 dkg tarhonya, 2 paradicsom, 1 nagyobb paprika, só, 2 teáskanál őrölt paprika.

A szalonnát, a húst, vöröshagymát, paprikát és paradicsomot is felkockázzuk.

A szalonnát serpenyőben kisütjük, színesre pirítjuk. Rápakoljuk a vöröshagymát, a zsírt és megpároljuk. Megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük két liter vízzel, majd a húst is hozzáadjuk. Teáskanálnyi sóval megszórjuk, és fedő alatt, két órán át főzzük.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és amikor már megpuhult a hús, a tarhonyával, paprikával, paradicsommal együtt az ételhez adjuk. Ezután már nem kevergetjük, csak óvatosan belenyomkodjuk a pásztorhús levébe a hozzávalókat. Addig főzzük, amíg minden megpuhul, közben csak rázogatjuk az edényt.