Medvehagymás krumplis pogácsa

Medvehagymás krumplis pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 3 teáskanál só, 2 teáskanál szárított medvehagyma, 30 dkg krumpli.

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, összetörjük. Amikor meghűlt, összekeverjük a liszttel. Adunk hozzá vajat, egy egész tojást és egynek a sárgáját. Fűszerezzük medvehagymával és sóval. Jól kidolgozzuk.

Amikor összeállt a tészta, fél órát hagyjuk az edényben pihenni, utána nyújthatjuk. A tetejét berácsozzuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojásfehérjében megmártjuk a tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.

Előmelegített sütőben, vagy kemencében sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, és azonnal fogyasztható, de másnap is nagyon finom.