Vasi pecsenye

Vasi pecsenye

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj, 10 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 tojás, 5 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, kávéskanál őrölt feketebors, 5 dl étolaj, só, 8 közepes nagyságú újburgonya.

A fokhagymát megtörjük, és beletesszük a tejbe, amit enyhén megsózunk. A húsokat kiklopfoljuk, megsózzuk, széleit bevagdossuk, és beáztatjuk a tejbe. Ebben legalább fél órát állni hagyjuk.

Közben az újburgonyát sós vízben, héjában megfőzzük.

A lisztet az őrölt paprikával és borssal összekeverjük. A tojásokat villával felverjük. Olajat hevítünk. A húsokat lecsepegtetjük, és először paprikás lisztbe, majd tojásba, és újra lisztbe forgatjuk. Forró zsiradékban mindkét oldalát kisütjük.

A megfőtt burgonyákat négyfelé vágva tálaljuk a vasi pecsenye mellé.