Sült oldalas meggyszósszal
Hozzávalók: 1 kg kimagozott meggy, 1 vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, 1 púpos evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1,5 kg oldalas, fél evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl étolaj.
A húshoz először pácot készítünk. Sót, borsot, zúzott fokhagymát keverünk az olajba, és ezzel átkenjük a húsokat. Ebben pihentetjük, lehetőség szerint néhány órát.
A meggyre öntünk egy bögrényi vizet, majd vaníliás cukorral, fahéjjal ízesítve felforraljuk. Közben habarást készítünk. A lisztet a cukorral, és a tejszínnel simára keverjük. Ráöntjük a felforrt meggyre, összekeverjük, és kihűtjük.
Az oldalast tepsibe tesszük, 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és sütőben kb. egy órán át pároljuk. Amikor átpuhult, a fóliát levéve pirosra sütjük.
Meggyszósszal, és ízlés szerinti körettel tálaljuk. Leginkább párolt rizs illik hozzá.