Töltött sertéskaraj galuskával
Hozzávalók: 5 szelet sertéskaraj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg gomba, 30 dkg csirkemáj, étolaj, só, őrölt feketebors, őrölt paprika, majoranna, 2 babérlevél, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt. Galuska: 2 tojás, só, víz, 20 dkg liszt, 1 evőkanál búzadara.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, átsózzuk. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A csirkemájat lekaparjuk, a tisztított gombát kis kockákra vágjuk.
Kevés étolajon elkezdjük sütni a vöröshagyma, és a fokhagyma kétharmad részét. Hozzáadjuk a csirkemájat, a gombát, majd enyhén sózzuk, egy kávéskanál őrölt borssal, egy púpos evőkanál őrölt paprikával, teáskanálnyi majorannával fűszerezzük, majd egy tojást ütünk rá, ezzel összefogjuk. Kihűtjük.
A májas-gombás töltelékkel átkenjük a karajszeleteket, két oldalukon kissé behajtjuk, feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.
Pörkölt alapot készítünk. A félretett vöröshagymát és fokhagymát étolajon megpirítjuk, szórunk rá egy púpos teáskanál őrölt paprikát, felengedjük egy deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, két babérlevelet dobunk bele. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a megmaradt gombát, és rövid idő múlva belehelyezzük a húsokat. Amennyiben szükséges, a levét vízzel pótoljuk, és egy-másfél óráig főzzük.
Közben a galuskának sós vizet melegítünk. A hozzávalókat összekeverjük, majd a forró vízbe beleszaggatjuk. Hideg vízzel leöblítjük.
Habarást készítünk. Először a lisztet kevés vízzel simára keverjük. A megfőtt húsokat a gombás szószból kiszedjük, és besűrítjük a lisztes habarékkal. Elkeverjük, majd beleborítjuk a tejfölt, azzal együtt kiforraljuk.
A karajtekercsekből a hústűket kiszedjük, és a sűrű szaftba visszahelyezzük.
Galuskával tálaljuk.