Almás, pudingos mákosguba

Almás, pudingos mákosguba

Hozzávalók: (20×30-as sütőformához) 8 db szikkadt kifli, 2 közepes alma, 1 liter tej, 2 db tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg darált mák, 20 dkg cukor, margarin a forma kikenéséhez és a guba tetejére. Puding: 1 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 2 evőkanál cukor.

A kifliket ujjnyi vastagra felszeleteljük. A tejet meglangyosítjuk. A tojások sárgájához három evőkanál tejet, és két vaníliás cukrot keverünk. Ezt a többi tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk.

Az almát kicsumázzuk, és a héjával együtt vékony szeletekre vágjuk. A mákot a cukorral összekeverjük. A tálat vastagon kikenjük margarinnal.

Az alsó sorba lerakunk annyi kiflikarikát, amennyi csak elfér benne. Ezt gazdagon megszórjuk cukros mákkal, meglocsoljuk néhány merőkanál tojásos tejjel, majd almadarabkákat helyezünk rá, és újra folytatjuk a rétegezést. Kifli, mák, tej, alma, utolsó sorba pedig kifli, mák és a maradék tej következik. Tetejére kis margarin darabkákat morzsolunk, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a kifli teteje színes lesz, ez kb. 20-25 perc.

Kicsit hűtjük, utána nagy kockákra vágjuk.

A pudinghoz a port kevés tejjel és két evőkanál cukorral elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a kikevert porral forralásig főzzük.

Tálalásnál a guba mellé pudingot kanalazunk.