Zöldséges csirkeragu rizzsel

Zöldséges csirkeragu rizzsel

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 20 dkg gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 1 vöröshagyma, 40 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, brokkoli, karfiol, zöldborsó, zöldbab, kukorica), só, 1 teáskanál őrölt bors, 1 dl étolaj. A habaráshoz: 2 dl tejszín, 3 dl tejföl, 2 dl tej, 1 púpos evőkanál liszt. A körethez: 2 bögre rizs, 4 bögre víz, só, bors.

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben étolajon fehéredésig sütjük. Kiszedjük.

A vöröshagymát felkockázzuk, a füstölt szalonnát, a gombát és a zöldségeket apróbb darabokra vágjuk. A visszamaradt zsiradékban először kiolvasztjuk a szalonnát, majd ráborítjuk a hagymát és megpirítjuk benne. Hozzákeverjük a gombát, amit sóval és borssal fűszerezünk. Amikor kicsit pároltuk, a zöldségek következnek, ezeket roppanósra főzzük.

Beleborítjuk a félretett húscsíkokat, és elkészítjük a habarást. A tejfölt, a tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, tejjel hígítjuk, és a ragura öntjük.

A rizst kétszeres mennyiségű vízzel, sóval és borssal puhára főzzük, és az étel mellé tálaljuk.