Rakott kelkáposzta
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 50 dkg darált sertéscomb (lapocka), 40 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 kávéskanál bors, 2 dl tejföl.
A kelkáposztát levelekre szedjük, és vízben félpuhára főzzük. A rizst átmossuk, lecsepegtetjük, egy evőkanál zsírban lepirítjuk, felengedjük vízzel, enyhén megsózzuk, és puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Belekeverjük a darált húst, őrölt paprikával, sóval, borssal fűszerezzük, és összesütjük.
Egy tűzálló tál aljába először puha rizst teszünk, erre kerül a hús fele, letakarjuk káposzta levelekkel, majd újabb sor rizs, hús, és káposzta következik. Gazdagon átkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.