Meggyes csurgatott pite

Meggyes csurgatott pite

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 17,5 dkg margarin, 12,5 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojás, 2-3 evőkanál tej, 1 vaníliás cukor. Öntet: 30 dkg magozott meggy, fél rum aroma, 12,5 dkg margarin, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 evőkanál tejföl, teáskanálnyi reszelt citromhéj, 2 evőkanál kakaó, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt fahéj.

A lisztet sütőporral, sóval, cukorral, tejjel, vaníliás cukorral, margarinnal, két tojással összegyúrjuk. Amennyiben szükséges, tejet még önthetünk hozzá.

Sütőpapírral bélelt tepsi aljában szétnyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen a sütőformában.

A meggyre ráöntjük a rum aromát, és szétterítjük a tésztán.

Elkészítjük az öntetet. A margarint felolvasztjuk, tálba borítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjt, csipetnyi sót, tejfölt, reszelt citromhéjat, jó minőségű kakaót. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kihűlt öntethez keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd azt is óvatosan beleforgatjuk az öntetbe. Az egészet a meggy tetejére borítjuk, elegyengetjük a tepsiben.

Előmelegített sütőben harminc percig sütjük, hagyjuk kihűlni, utána porcukorral megszórjuk, nagyobb kockákra, majd háromszögekre vágjuk.

Az öntetet kakaó helyett mákkal, vagy dióval is készíthetjük, akkor lehet hozzá több citromhéjat reszelni.