Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg sertéstarja, 2 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg füstölt szalonna, 3 dl tejföl, sertészsír, 1 dl fehérbor, só őrölt feketebors, kakukkfű, 6 db főtt burgonya, liszt a hús forgatásához.
A tarját egy centis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezve félretesszük pácolódni.
A megtisztított hagymát félkarikákra vágjuk, a héjában főtt burgonyát meghámozzuk.
A kolbászt és krumplit is karikákra szeleteljük.
A szalonnát kisebb csíkokra vágjuk, egy szeletet kakastaréjnak előkészítünk. Ezeket egy fakanál zsírban lepirítjuk, majd félretesszük.
A hússzeleteket lisztben megforgatva, két evőkanál zsírban mindkét oldalukon színesre sütjük. Amikor az összes elkészült, visszatesszük a serpenyőbe. Még egy evőkanál zsírt, fehérbort, és három evőkanál vizet teszünk alá, ebben pároljuk tovább.
A tepsit kizsírozzuk, az aljába vöröshagyma karikákat, krumplit helyezünk, betakarjuk az átmosott és kicsavart savanyú káposzta felével, ezt kakukkfűvel megszórjuk, ráhelyezzük a kolbászt, a füstölt szalonnát, a hússzeleteket, befedjük a megmaradt savanyú káposztával, végül tejföllel átkenjük a tetejét.
170 fokon fél óra alatt megsütjük.
Kockákra vágva, kakastaréjjal díszítve tálaljuk.