Tócsi

Brevany – tócsi

Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 5 tojás, só, 30 dkg liszt, 1 csokor medvehagyma. A sütéshez étolaj, vagy sertészsír. A tálaláshoz 2 dl tejföl.

Megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük a krumplit. Fontos, hogy öreg burgonyát használjunk, ezt az ételt újkrumpliból nem lehet elkészíteni.

Kinyomjuk a levét, hogy ne legyen annyira nedves, így kevesebb liszt kell hozzá.

Beleütjük a tojásokat, adunk hozzá sót és kb. öt púpos evőkanál lisztet.

A medvehagymát apróra vágva ráborítjuk, és az egészet alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés zsiradékot, ebbe evőkanállal szétterítjük a brevanyt. Mindkét oldalán színesre, ropogósra sütjük.

Tejföllel kínáljuk.