Topfekas – körözöttes burgonya rozmaringos pecsenyével

Topfekas – körözöttes burgonya rozmaringos pecsenyével

Hozzávalók: 1 kg csont nélküli tarja, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis darab vöröshagyma, 2 lila hagyma, 1 kis csokor petrezselyem zöldje, 2 marék friss rozmaring, 1 kg újkrumpli, 50 dkg túró, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt bors, só, 2,5 dl étolaj, 2 dl tejföl.

A hússzeleteket besózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk.

Először a páclevet készítjük el. Negyedfejnyi vöröshagymát, és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk. A durvára vágott rozmaringot és petrezselymet is hozzáadjuk. Ráöntünk egy deci étolajat, majd fűszerezzük őrölt borssal.

A tarja szeleteket egyenként vastagon megkenjük a zöldfűszeres páccal, és minimum 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Az újburgonyát egészben feltesszük főzni, kevés sót is teszünk a vízbe.

A túrót villával összetörjük, és a tejföllel elkeverjük.

Egy serpenyő aljába másfél deci étolajat öntünk, ebben hirtelen kisütjük a húsokat.

A puhára főtt burgonyát kicsit hűtjük, majd karikákra vágjuk. Ráhalmozzuk a tejfölös túrót, őrölt paprikával enyhén megszórjuk, és lila hagyma karikákat teszünk a tetejére.

A szép színesre sült rozmaringos pecsenyével együtt kínáljuk.