Szatmári rakott puliszka
Hozzávalók: 40 dkg kukoricaliszt, 10 dkg vaj, 50 dkg túró, 7 dl tejföl, 20 dkg sajt, 20 dkg füstölt szalonna, 2 teáskanál só.
Először a lisztet folyamatos keverés mellett, kb. egy liter vízben puhára főzzük. Adunk hozzá vajat, és teáskanálnyi sót. Olyannak kell lennie, mint egy sűrű habarás.
A tepsit vastagon kivajazzuk.
A szalonnát felkockázzuk, és pirosra sütjük.
A túrót kevés sóval áttörjük.
Az előkészített tepsi aljában elterítjük a kicsit meghűlt puliszka felét. Megszórjuk túróval, kicsit belenyomkodjuk, majd elosztjuk rajta a tepertőt a zsírjával együtt. Tejfölt kenünk rá, majd az egészet befedjük puliszkával. Erre kerül a megmaradt tejföl, és reszelt sajt.
Sütőben, vagy kemencében aranyló barnára sütjük. Kicsit hűtsük, mert csak utána lehet szépen szeletelni.
A puliszkát ugyanilyen módon kukoricadarával is készíthetjük, akkor még szebb színe lesz.