Zöldbabfőzelék csirkepörköltben

Zöldbabfőzelék csirkepörköltben

Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 5 db csirkeszárny, 35 dkg zöldbab, 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt paprika, kis csokor kapor.

A vöröshagymát felkockázzuk, egy lábasban felolvasztott zsíron kevés sóval megszórva megpároljuk.

A megtisztított, kisebb darabokra vágott csirkeszárnyakat lepirítjuk rajta, majd fél bögre vizet öntünk alá, sóval, őrölt borssal ízesítve elkezdjük főzni. Idő közben az elfőtt levet mindig csak kicsivel pótoljuk. Amikor már puhul a hús, őrölt paprikát szórunk rá, és azzal együtt főzzük tovább.

Pár perc múlva hozzáadhatjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, hogy a főzeléknek elegendő leve legyen.

A kaprot felaprítjuk, a lisztet a tejfölben elkeverjük, majd behabarjuk az ételt. Kaporral szórva összeforraljuk, utána lehet tálalni. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.