Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 dl tejföl, citromhéj. Töltelék: 20 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 50 dkg szilva (vagy lekvár, vagy fagyasztott szilva), 15 dkg kristálycukor.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kettévesszük, kigombócozzuk, és pihentetjük, amíg a töltelék elkészül.
A mákot a porcukorral összekeverjük.
A fagyasztott szilvát a levével együtt 15 dkg kristálycukorral összefőzzük, közben szétnyomkodjuk, darabos lekvárt készítünk belőle.
Az egyik tésztát tepsi nagyságúra kisodorjuk. Ezt egy teflonos (vagy kizsírozott) tepsi aljába helyezzük, és rákanalazzuk a szilvalekvár felét. Gazdagon megszórjuk cukros mákkal, majd újra szilvalekvár következik, Végül a második kisodort lappal befedjük a süteményt.
Villával megszurkáljuk, és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Húsz perc alatt elkészül. Ezután kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk, és fogyasztható.