Hajdinakása lesütött hússal
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, 15 dkg hajdinakása, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, személyenként 1 szelet lesütött hús.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hajdinát többször, bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, és száradni hagyjuk.
Lábosban olajat melegítünk, és belekeverjük a hajdinát. Miközben dinsztelődik, vizet forralunk.
A hajdinába beledobjuk a félbe vágott vöröshagymát, az egész fokhagymát, babérlevelet, sót, és összesütjük. Felengedjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt, platnin főzzük.
Közben a zsírban lesütött húst felmelegítjük.
Kb. 20 percnyi főzés után a hajdina alatt lezárjuk a lángot, és hagyjuk, hogy a saját gőzében tovább párolódjon. Kiszedjük belőle a hagymát, fokhagymát, babérlevelet.
A hajdinát a sült hússal, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.