Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel
Hozzávalók: 4 kacsacomb, 1 kg több színű szőlő, 6 dkg vaj, 2 vöröshagyma, 2 lilahagyma, 2 dl páclé, 15 dkg zöldhagyma, 1 csokor mentalevél, só, majoránna, 1 kg burgonya, 2 evőkanál kacsazsír, 1 dl must, 1 kávéskanál fehérbors, 1 evőkanál méz. Pác: 4 gerezd fokhagyma, 2 lilahagyma, 6 dl must.
Először elkészítjük a pácot. A lilahagymát megtisztítjuk, négyfelé vágjuk. A megpucolt fokhagymát kés lapjával megrottyantjuk. Egy méretes edénybe behelyezzük a combokat, közé pakoljuk a kétféle hagymát, ráborítjuk a mustot, lefóliázzuk, és egy éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Másnap kivesszük a combokat a pácból, leitatjuk róluk a felesleges nedvességet, alaposan besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
Majoránnával bedörzsöljük, mellépakoljuk a pácléből kiszedett hagymákat, a kacsazsírt, és locsolunk rá egy-két decinyit a pácléből is. Lefedve, 200 fokon sütjük fél órát, majd 160 fokon további két órát. Idő közben néha kivesszük, és saját zsírjával locsolgatjuk.
Köretnek a megmosott krumplit héjában, sós vízben nem egészen puhára főzzük. Kicsit hűtjük, majd meghámozzuk, félbevágjuk. A kacsáról leöntjük egy edénybe a felesleges zsiradékot, a sütőtálba belepakoljuk a burgonyát, és a kettőt együtt színesre sütjük.
A gyümölcs körethez a vöröshagymát és lilahagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A szőlőket leszemezzük. A zöldhagymát centis karikákra, a mentát apróra szeljük.
Vajon, csipetnyi sóval lepirítjuk a vöröshagymát és lilahagymát, majd felöntjük kevés musttal. Főzzük, és hagyjuk, hogy sűrűsödjön. Ezután a zöldhagymát is hozzáadjuk, fehérborssal és mézzel ízesítve összeforgatjuk. Pár perc múlva beleborítjuk a szőlőszemeket. Ezt főzni már nem kell, csak összemelegítjük, és a végén megszórjuk mentalevéllel.
Amikor szép színesre pirult a kacsa, akkor tálra szedjük, a vele sült krumplival, és hagymás szőlővel kínáljuk.