Hagymás babpörkölt kolbásszal

Hagymás babpörkölt kolbásszal

Hozzávalók: 4 közepes vöröshagyma, 15 dkg házi füstölt kolbász, 20 dkg szárazbab, vagy 2 doboz vörös konzervbab, csipetnyi őrölt bors, 2 evőkanál sertészsír, ¼ kápia paprika.

Amennyiben száraz babot használunk, azt előző este beáztatjuk, és másnap előfőzzük.

A két kisebb vöröshagymát felkockázzuk, zsíron aranyló barnára lesütjük.

A kápia paprikát egészen apró darabkákban hozzáadjuk. A füstölt kolbászt felkarikázzuk, majd azt is ráborítjuk. Jöhet hozzá a vörösbab, kevés bors, és a másik két vöröshagyma karikákra vágva. Fél deci vizet öntünk alá, majd fedő alatt összepároljuk.

Ezután fedő nélkül sütjük még pár percig, és már tálalhatjuk is.

Friss kenyérrel tunkolva az igazi, de ha nagyobb adagot szeretnénk kihozni belőle, akkor szarvacska tésztát főzhetünk hozzá, és összekeverve egy nagyon tartalmas egytálételt nyerünk.

Savanyúsággal kínáljuk.