Kolbászos tésztaleves

Kolbászos tésztaleves vöröshagymás törtburgonyával, ecetes paprikával

Hozzávalók: 1 liter víz, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, só, 3 egészbors, 1 babérlevél, 50 dkg füstölt kolbász, 10 dkg cérnametélt, kis csokor petrezselyem, 50 dkg krumpli, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz ecetes paprika.

Először a sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, átmossuk. Egy fazékban felmelegítjük a vizet, belepakoljuk a zöldségeket. Borssal, babérlevéllel, kevés sóval ízesítjük. A sóval vigyázzunk, mivel a kolbász is ízesíteni fogja a levesünket.

A füstölt kolbász bőrét leszedjük, négy darabra vágjuk, és a fődögélő ételbe rakjuk. Ezzel együtt az egészet megfőzzük.

Közben a második fogáshoz a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, teáskanálnyi sóval ízesített vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, egészen apróra szeljük, majd zsírban üvegesre pároljuk. Kicsit hűtjük, utána őrölt paprikával összekeverjük.

A megfőtt krumplit leszűrjük, összetörjük, a paprikás zsírral elkeverjük.

A levesből a kolbászokat kiszedjük, és belefőzzük a cérnametéltet.

Tálalásnál első fogásként a tésztalevest kínáljuk, majd a hagymás, tört krumplit és a kolbász darabokat tesszük az asztalra. Ecetes paprika is dukál mellé.