Zöldségleves füstölt kolbásszal

Zöldségleves füstölt kolbásszal

Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg házikolbász.

A kockatésztához: 1 tojás, liszt.

A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasba beletesszük a zsírt, és fedő alatt megpároljuk benne a zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, hagymát és fokhagymát. A felszeletelt házikolbászt is hozzákeverjük, kicsit összesütjük, majd négy liter meleg vízzel felöntjük, és készre főzzük.

Közben egy tojással, és annyi liszttel, hogy levestészta keménységű, nyújtható tésztánk legyen, levestésztát gyúrunk. Enyhén lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, és kockára felvágjuk. A megfőtt levesben kifőzzük, és tálaljuk.