Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 20 dkg sertéskaraj, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 zellergumó, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 teáskanál paprikakrém, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 10 dkg zöldborsó, 1,5 dl paradicsomlé, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller-és petrezselyemzöld, 1 fakanál sertészsír.

A tésztához: 1 tojás, 10 dkg liszt, csipetnyi só.

A zöldségféléket megtisztítjuk. A sárgarépát és petrezselymet karikákra vágjuk.

Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, és ráreszeljük a vöröshagymát. Megpároljuk, majd beleborítjuk a felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, és ezeket is lesütjük. Közben kevés sót szórunk rá.

A húst felkockázzuk, és a zöldségekkel együtt addig sütjük, amíg kifehéredik. Felöntjük két liter vízzel. Belepakoljuk a paprikát, paradicsomot, zellert, fokhagymát, a petrezselyem-és zeller zöldet. Fűszerezzük paprikakrémmel, paradicsomlével, borssal, és lassú tűzön addig főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben egy tojásból csipetnyi sóval és liszttel kemény tésztát gyúrunk. Ezt sűrűn lisztezve lereszeljük, egy konyharuhán szétterítjük, hogy száradjon.

A levesbe beletesszük a zöldborsót, majd tíz perc múlva a tésztát is, és készre főzzük.