Kapros cseresznyeleves

Kapros cseresznyeleves

Hozzávalók: 50 dkg magozott cseresznye, csipetnyi só, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál citromlé, fél liter víz, 2 evőkanál liszt, fél liter tej, 1 csokor kapor.

A kaprot előkészítjük. Fiatal hajtásait leszedjük és felaprítjuk, majd lábasba szórjuk. Cukrot, sót, vizet adunk hozzá, és feltesszük főzni. Pár percnyi forralás után hozzáadjuk a cseresznyét is.

Elkészítjük a habarást. A lisztet apránként csomómentesre keverjük kb. másfél deci tejjel. A megmaradt tejet a levesbe borítjuk, így kicsit lehűtjük. Ezután szűrőn keresztül beleengedjük a habarást. Citromlével ízesítjük, összeforraljuk, és a különlegesen finom levesünk már el is készült.