Gombafasírt

Gombafasírt

Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál sertészsír, 2 tojás, zsemlemorzsa, 3 szelet száraz kenyér. A sütéshez zsír, vagy olaj. A körethez: 30 dkg sütőtök, 30 dkg cukkini, só, 3 dkg vaj.

A gombát apróra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, evőkanálnyi zsíron csipetnyi sóval megpároljuk. Beletesszük a gombát, majd köménnyel, sóval ízesítve megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, félretesszük, és kihűtjük.

A kenyérszeleteket vízben megáztatjuk, kinyomjuk. A hideg gombához morzsoljuk, felhabolt tojásokat, reszelt fokhagymát, őrölt paprikát, borsot adunk hozzá, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, és egy kicsit pihentetjük.

Gombócokat formázunk belőle, amelyeket zsemlemorzsában megforgatunk, és forró zsiradékban mindkét oldalukon kisütünk. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

A sütőtököt és cukkinit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd kevés sóval megpároljuk. Vajjal összekeverve kínáljuk a fasírt mellé.