Gombás kelroló

Gombás kelroló

Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.

A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.

Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.

A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.