Fácános hústál csípős öntettel

Fácános hústál csípős öntettel

Hozzávalók: 3 db fácán mellfilé. A páchoz: 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 1 citrom leve, 3 gerezd fokhagyma, őrölt feketebors, vegyes fűszerkeverék. Saláta: 1 fejes saláta, 1 jégsaláta, ¼ lila káposzta, 1 sárgarépa, 3 kisebb paradicsom, 1 kis csípős paprika, 1 evőkanál fehérborecet. Öntet: 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 1 csokor kapor, 1 kicsi csípős paprika, 4 gerezd fokhagyma, fél citrom leve. 4 db magos péksütemény, 2 púpos fakanál vaddisznózsír, só.

A pác hozzávalóit összekeverjük, a mellfiléket beleforgatjuk, és az egészet lefedve, egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap papírtörlővel leszedjük a felesleges pácot, majd a húst csíkokra vágjuk. A zsemléket elfelezzük.

Tárcsán felmelegítjük a vaddisznózsírt, átforgatjuk benne a húsdarabkákat. A tárcsa szélére felpakoljuk a zsemléket, ezeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Amikor a mellek átpárolódtak, és elfőtte a levét, még hagyjuk a zsírban színesre sülni.

A salátához való zöldségféléket megtisztítjuk. Néhány saláta levéllel a tálaló edényünket kibéleljük, a többit beletépkedjük egy mélyebb tálba. Vékony csíkokra szelt jégsalátát, vörös káposztát, cikkekre vágott paradicsomot, apróra kockázott csípős paprikát, finomra szeletelt sárgarépát adunk hozzá. Borecettel enyhén átlocsoljuk, összeforgatjuk.

Az öntethez a tejfölt és joghurtot összekeverjük, ízesítjük frissen vágott kaporral, apróra szelt fokhagymával, kevés citromlével.

A megpirult fácán csíkokat kiszedjük, sózzuk, és fűszerkeverékkel megszórjuk. Salátával, kapros öntettel és pirított zsemlével kínáljuk.

Ez az étel csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.