Töltött rántott hús rizi-bizivel

Töltött rántott hús rizi-bizivel

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, 20 dkg liszt, 5 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa. Töltelék: 4 zsemle, 2 tojás, fél vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors. A sütéshez zsír, vagy étolaj.

A húst nagyobb, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalukon megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Megtisztított vöröshagymát és fokhagymát reszelünk bele, finomra vágott petrezselyemzöldet, két tojást adunk hozzá. Jó alaposan összegyúrjuk.

A hússzeleteket először liszt ágyra helyezzük, felső végükbe jó gazdagon kis kolbásznyi tölteléket halmozunk, majd az egészet feltekerjük. Ezzel a módszerrel elérjük, hogy a liszt összetartsa a húsunkat, és sütés közben ne folyjon ki a töltelék. Ezután felvert tojásban és zsemlemorzsában is átforgatjuk, majd bő, sercegő, de nem túl forró zsiradékban lassan, többször átforgatva sütjük, nehogy nyers maradjon az ételünk.

Köretként zöldségkeverékkel összepárolt rizst kínálunk hozzá.