Vegyes halfalatkák tökmagolajos lilahagymával
Hozzávalók: minden halból 25 dkg: amurfilé, pontyfilé, csukafilé, harcsafilé, süllőfilé. Só. A panírhoz: finomliszt, zsemlemorzsával összekevert liszt, kukoricadara, 2 evőkanál paprikával összekevert liszt. A sütéshez vaddisznózsír. A salátához: 5 lilahagyma, 1 csípős paprika, tökmagolaj, 2 evőkanál barnacukor, só, bors, 1 citrom leve.
A halakat előkészítjük. A szálka nélküli darabokat felcsíkozzuk, a többit vékonyan beirdaljuk. Ezeket csak sóval ízesítjük, de azzal bátran lehet bánni, mert a hal szereti a sót.
Az amurt és a csukát kukoricadarába forgatjuk, a pontyot paprikás lisztbe, a harcsát finomlisztbe, a süllőt zsemlemorzsás lisztbe.
Ezeket hal fajtánként, bográcsban, forró zsírban ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük a zsírt, és salátát készítünk hozzá.
A barnacukrot citromlével, őrölt borssal, sóval összekeverjük. A lilahagymákat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, és a citromos öntettel összekeverjük. Apróra vágott csípős paprikát szórunk rá, tökmagolajjal finoman meglocsoljuk, összekeverjük, és a halfalatkák mellé kínáljuk.