Görhöny torony

Görhöny torony

Hozzávalók: Húspogácsa: 60 dkg darált marhahús, só, tört színes bors, 1 evőkanál zsír. Görhöny: 1 kg burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál tejföl, diónyi zsír, 3 teáskanál só, két teáskanál bors, 5 evőkanál liszt. Egyebek: 4 tojás, 10 dkg spenótlevél, 15 dkg hagymalekvár, 30 dkg füstölt házi kecskesajt.

A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük, sóval, borssal, zsírral, egy tojással, tejföllel és liszttel alaposan összekeverjük. Púpos evőkanálnyi adagokat forró zsírban ellapítunk, ezek mindkét oldalát aranyló színűre megsütjük.

A színes borsot mozsárban durvára törjük.

A darált húst kevés zsírral pogácsákká formázzuk, ezt forró sütőlapon grillezzük, közben mindkét oldalát sóval, tört borssal fűszerezzük. Pár perc alatt, gyorsan elkészül.

A kecskesajtot szeletekre vágva szintén színesre grillezzük.

Négy tojásból tükörtojást készítünk.

Összeállítjuk a tornyot: a tányérba alulra kerül egy krumpli görhöny, ezt megpakoljuk zsenge spenótlevelekkel, húspogácsát helyezünk rá, gazdagon beborítjuk hagymalekvárral, következik a grillezett kecskesajt, majd újabb görhöny, és az egészet megkoronázzuk egy tükörtojással.