Szarvassült egresszósszal

Szarvassült egresszósszal

Hozzávalók: 1,5 kg szarvasgerinc, só, színes bors, libazsír, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg vörös-és lilahagyma, 50 dkg parázsburgonya, 1 ág rozmaring, fél deci olaszrizling. Mártás: 40 dkg piszke, pecsenyelé, fél deci olaszrizling.

A húst a hártyáktól megtisztítjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a hagymákat félbevágjuk.

Egy tepsi aljába a rozmaring ágra tesszük a húst, frissen aprított színes borssal, sóval fűszerezzük, fél deci bort öntünk alá, mellépakoljuk a zöldségeket, a megmosott, héjas burgonyát. Ezeket is átsózzuk, libazsírral meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük az edényünket, és előkészített faszén parázson másfél órán keresztül pároljuk.

Amikor a zöldségek megpuhultak, kiszedjük egy másik tepsibe, a pecsenyeléből öntünk alá keveset, és mindkét edényt fedés nélkül visszatesszük, hogy szép színesre süljenek.

Az egrest megtisztítjuk. Serpenyőben, pecsenyezsíron átforgatjuk, fél deci olaszrizlinggel pároljuk pár percig.

Az elkészült sültet kicsontozzuk, a húst felszeleteljük, salátás tál közepére helyezzük, körbe rakjuk zöldségekkel és az egrest is mellé helyezzük.