Tökmacok fokhagymás tejföllel
Hozzávalók: 50 dkg spárgatök, 2 tojás, 6 púpos evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 6 gerezd fokhagyma, kis csokor petrezselyem zöldje, 2 dl tejföl, a sütéshez zsír.
Amennyiben zsenge tökünk van, csak megmossuk és lereszeljük, de az öregebbet meg kell hámozni, belsejét kivájni. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.
A tökre rászórjuk a petrezselymet, hozzáadjuk a tojásokat. Liszttel, fűszerekkel, a fokhagyma felével alaposan összekeverjük.
Serpenyőben zsírt hevítünk, ebben evőkanálnyi adagokat vékonyan szétlapítunk, és a mackokat mindkét oldalukon szép színesre sütjük. Amikor elkészült, lecsepegtetjük.
A maradék fokhagymát a tejfölbe tesszük, csipetnyi sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Ezzel az öntettel kenjük meg a mackokat.