Pincepörkölt vadhúsból
Hozzávalók: (10 főre) 5 kg szarvascomb, kevés szarvas lábszár, 3 vöröshagyma, 3 paprika, 3 paradicsom, 2 fej fokhagyma, 6 babérlevél, 2 evőkanál őrölt feketebors, 2 evőkanál majoranna, 10 szem borókabogyó, 2 evőkanál őrölt paprika, só, másfél deci étolaj (zsír).
A húst először széles csíkokra, majd nagyobb kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, durvára szeljük, és bográcsba borítjuk. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. A paprikát, paradicsomot szeletekben tesszük rá. Zsiradékon feltesszük párolódni.
Amikor elkészült a lecsó alapunk, őrölt paprikával összekeverjük, majd felöntjük két deci vízzel. Ráborítjuk a vadhúst, és addig főzzük, amíg kiadja a levét. Ekkor fűszerezzük babérlevéllel, borókabogyóval, majoránnával, őrölt feketeborssal. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a bogrács tartalmát. A hús állapotától függően két-három órán át főzzük. A végén ízlés szerint sózzuk, és friss kenyérrel kínáljuk.