Endrédi nyúlragu petrezselymes nudlival
Hozzávalók: 1 kg nyúlhús, 8-10 dkg liszt, 1 kg burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál olaj, petrezselyem, bazsalikom, só, bors.
A fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A húst kicsontozzuk, felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Közben sózzuk, megvárjuk, míg a hús kivilágosodik, ekkor kerülhet rá az őrölt bors, a bazsalikom és a fokhagyma. Felöntjük paradicsompürével és két deci vízzel fél órán át főzzük. Ezután borítjuk hozzá a vörösbort. Addig rotyogtatjuk, míg a folyadék teljesen elpárolog.
A nudlihoz a burgonyát sós vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet, krumplinyomón átnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. Nem célszerű újkrumplit használni, mert az sokkal több lisztet vesz fel.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, és annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta. Jól kidolgozzuk, lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, csíkokra, majd kis téglalapokra vágjuk, amiket egyenként nudlivá formázunk. Forró, sós vízben kifőzzük, és a raguhoz tálaljuk.