Debrői fojtott
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 4 evőkanál zsír, 3 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál só, 3 babérlevél, 3 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál ecet, 6 evőkanál tejföl, 6 evőkanál rétesliszt.
A sertéscombot kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
Két evőkanálnyi zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztunk, ebben üvegesre pároljuk a hagymát. Egy deci vízzel felengedjük, és rápakoljuk a húst. Összeforgatjuk, újabb egy deci vizet borítunk bele, majd beletesszük a fűszereket: babérlevelet, sót, őrölt borsot, zúzott fokhagymát. Lefedjük, és egy órán át pároljuk.
Egy kisebb lábasban két evőkanálnyi zsíron halvány barnára pirítjuk a réteslisztet, majd egy liter vízzel felengedjük.
Amikor a fojtottunk zsírjára sült, őrölt paprikával megszórjuk, és a rántással összekeverjük. Felforraljuk, megvárjuk, míg besűrűsödik, és lehúzzuk a tűzről. Apránként belecsurgatjuk a tejfölt, és az ecetet is.
Friss kenyérrel kínáljuk.