Kacsamell vagdalt rozmaringos burgonyával
Hozzávalók: 1 egész kacsamell, 1 száraz kifli, 1 dl tej, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, őrölt bors, 1 fakanál zsír, 1 szál friss rozmaring. Köret: 1 kg burgonya, só, 3 evőkanál olívaolaj, bors, rozmaring.
A kacsa melléről a bőrt egyben lefejtjük. A húst úgy csontozzuk ki, hogy a mellcsont egyben maradjon. A leszedett kacsafilét felkockázzuk, és aprítóban ledaráljuk. Hozzáadjuk a kevés tejben megáztatott és kinyomott kiflit, ráütjük a tojást, belenyomjuk a fokhagymát, egy teáskanál sóval, egy kávéskanál őrölt borssal fűszerezzük.
A vöröshagymát felkockázzuk, egy fakanálnyi zsíron megpároljuk, majd ezt is a töltelékhez keverjük. Amikor mindezzel megvagyunk, az egészet visszapakoljuk, rányomkodjuk a mellcsontra. Befedjük a félretett bőrrel, madzaggal megkötözzük, egy ág rozmaringot ráfektetünk, és beáztatott kacsasütő edénybe helyezzük. Lefedjük, és egy órán át kemencében, vagy előmelegített sütőben sütjük. Amikor elkészült kiszedjük, az alatta lévő levet leöntjük, és visszatoljuk annyi időre, hogy szép színt kapjon a sütőben.
A körethez a krumplit teáskanálnyi sóval héjában megfőzzük. Megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, sütőedénybe tesszük, tépett rozmaringgal megszórjuk. Az olívaolajat borssal, sóval összekeverve rákenjük a krumplira, és az egészet sütőben pirosra sütjük.
Szezonális savanyúsággal tálaljuk.