Rakott csirkemell
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 6 szelet csirkemell, 3 tojás, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 15 dkg sajt, só, őrölt feketebors.
A krumplit megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, és besózzuk. A csirkemellekből szeleteket készítünk. Ezeket is átsózzuk, és állni hagyjuk, amíg az öntet elkészül.
A tojásokat felütjük, kevés sóval felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, belenyomjuk a tisztított fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ízesítjük kávéskanálnyi őrölt feketeborssal.
Sütőfóliával kibélelt kisebb tepsi alját beborítjuk krumplival. A csirkemelleket átforgatjuk lisztben, majd a petrezselymes mártásban, és a burgonyára pakoljuk. Újra krumpli réteg, és hússzeletek következnek. Befedjük a maradék krumplival, rálocsoljuk a mártást, és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.
190 fokos sütőben, alufóliával letakarva negyven percig sütjük.
Kockákra vágva kínáljuk.