Kukoricagombóc túróval

Kukoricagombóc túróval

Hozzávalók: 2 evőkanál kukoricadara, 6 evőkanál kukoricaliszt, 25 dkg túró, só, 1 tojás sárgája, 1,5-2 dl víz, 2,5 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál zsír, 10 dkg póréhagyma, 1 teáskanál méz, 3 dkg vaj.

A darát és lisztet apránként kevés vízzel elkeverjük, abban tíz percig állni hagyjuk.

Villával összetörjük benne a túrót, a tojás sárgáját, és kávéskanálnyi sóval kikeverjük. Állni hagyjuk, hadd dagadjon a dara.

Közben a szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kevés zsíron színesre sütjük.

Egy másik edényben vajon megpároljuk a karikákra vágott póréhagymát, majd megcsurgatjuk kevés mézzel, és összemelegítjük vele.

Vizet forralunk. Ebbe is teszünk kevés sót, és a vizes kézzel formázott kisebb gombócokat lassú tűzön, kb. tíz perc alatt készre főzzük benne.

Tálalásnál a leszűrt gombócok mellé tejfölt, szalonnát és hagymát kínálunk.

A kukoricagombóc fogyasztható húsételekkel köreteként is, de más feltéttel is készíthetjük. Gyerekek kedvelik az édes változatát kakaósan, fahéjasan, vagy akár lekvárosan is.