Krumpligombócos káposzta füstölt hússal

Krumpligombócos káposzta füstölt hússal

Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 1 kg savanyú káposzta, 2 nagy vöröshagyma, 3 babérlevél, 1 evőkanál egészbors, 7 dl paradicsom, 1 tv-paprika, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt paprika.

Krumpligombóc: 2 nagy krumpli, 1 tojás, 15 dkg liszt, csipetnyi só.

A csülköt felkockázzuk, a csontjával és babérlevéllel együtt feltesszük főzni. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a fazék tartalmát ellepje. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A káposztát több vízben átmossuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk.

A csülökre rápakoljuk a kinyomott káposztát, ráöntjük a paradicsomot, tetejére tesszük a tv-paprikát és a vöröshagymát, és még egy órát együtt főzzük.

A gombóchoz a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük.  Áttörjük, hagyjuk kihűlni. Liszttel, tojással, sóval tésztát gyúrunk belőle. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, ezeket egy tálcára helyezzük.

Rántást készítünk. A zsírban a lisztet megpirítjuk, paprikával összekeverjük, hideg vízzel felengedjük. Az egészet a fazékba borítjuk. Kicsit rottyantunk rajta, majd a gombócokat is belepakolva készre főzzük.