Mazsolás-túrós palacsinta

Mazsolás-túrós, tepsiben sült palacsinta

Hozzávalók: 4 tojás, 5 dl tej, 5 dl szódavíz, 45 dkg liszt, 1 dl étolaj, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 10 dkg cukor. Töltelék: 75 dkg túró, 2 tojás, 20 dkg rumba áztatott mazsola, 2 evőkanál tejföl, 20 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom héja, 1 evőkanál citromlé. A sütéshez étolaj, a tepsihez 3 dkg vaj, a palacsinták tetejére 2 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor.

A tojásokat feltörjük egy tálba, teszünk bele vaníliás cukrot, kristálycukrot, majd tejjel és étolajjal kikeverjük. Apránként adagoljuk bele a lisztet, a szódavizet, és teljesen simára kidolgozzuk.

A töltelékhez a túróban két tojást elkeverünk, ezután cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, mazsolával, citromhéjjal és citromlével ízesítjük.

A palacsintákat a szokott módon, olajozott serpenyőben kisütjük. Töltelékkel lazán megtöltjük, feltekerjük, és vajjal kikent tepsibe sorban, egymás mellé helyezzük. Előmelegített sütőben tíz percig sütjük, majd cukros tejföllel átkenjük a tetejét, és újra visszatoljuk tíz percre.

Ezután fogyaszthatjuk.