Medvehagymás túróval töltött sertéskaraj
Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj, 15 dkg medvehagyma levél, só, 20 dkg túró, 1 dl tejföl, 3 tojás, 5 dkg liszt, 8 dkg zsemlemorzsa, a sütéshez étolaj. A körethez: 60 dkg burgonya, só, 8 dkg vaj.
A karajszeleteket egyforma nagyságúra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A túrót a tejföllel, csipetnyi sóval és az apróra vágott medvehagymával összekeverjük. Egy hússzeleten elterítünk a medvehagymás töltelékből 2 evőkanálnyit, befedjük a másik szelettel. Lisztbe, felvert tojásba és szemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük mindkét oldalát.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Serpenyőben vajat olvasztunk, és átforgatjuk rajta a krumplit.
Tálalásnál középen kettévágjuk a kisült húsokat, hogy láthatóvá váljon a töltelék, és vajas burgonyával kínáljuk.