Szóládi szüretes
Hozzávalók: (20 főre) 2,5 kg sertés lapocka, 1 kg gomba, 1 kg csirkezúza, 50 dkg darált lilahagyma, 4 db zöldpaprika, 5 paradicsom, 3 fej fokhagyma, 20 dkg sertészsír. Fűszerek: 5 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors.
Köretként tarhonya.
A sertészsírba beleöntjük a húsdarálón megdarált hagymát, amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a szintén darált paprikát és paradicsomot, és összesütjük.
A sertéshúst kockákra vágjuk.
A hagymás zsírt levesszük a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és a húsdarabokat. Együtt főzzük, közben sózzuk, és kb. 2 dl vizet öntünk alá. Lassú tűzön főzzük 30 percig. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kis darabokra vágott csirkezúzát, az átnyomott fokhagymát. Fűszerezzük feketeborssal, és további egy órát főzzük.
Ekkor beletesszük a cikkekre szelt gombát, és az egészet összerottyantjuk. Előre kifőzött tarhonyát keverünk hozzá, és tálaljuk.